Wateronderhoud

1 x per week

- Filters reinigen (doorspoelen met water)

- O-Care toevoegen (150 ml per 1500 ltr)- Voeg 20 gram chloorgranulaat toe na gebruik. Echter minimaal 1 x per week indien de Spa niet wordt gebruikt.

1x per maand

- Zet filters in een emmer met water en voeg 100 ml Cartridge Cleaner toe (minimaal 1/2 uur laten staan)

1 x per kwartaal

- water verversen

1 x per half jaar of 1 x per jaar

- Filters vervangen (afhankelijk van gebruik en vervuiling)

Ideale water waardes:

PH: 7,2 – 7,8

Chloor: 300-500 ppm (parts per million oftewel milligram per liter)

Alkaline: 80 -150 

 

 

 

Meet apparatuur:

Vaak wordt er gebruik gemaakt van losse teststrips. Doormiddel van het matchen van kleuren kunt u zien wat de waardes zijn.

Het is echter lastig te zien en het chloorgehalte is slechts meetbaar indien u de meting binnen 1 minuut na het toevoegen uitvoert.

Wij adviseren een werkbare manier in de vorm van een digitale meter. Het werkt bijna hetzelfde als de hierboven beschreven teststrips echter werkt dit betrouwbaar.

Deze digitale meter kost € 89,99 in de webshop en is altijd uit voorraad leverbaar

 

Automaticare (automatische pH en Chloordosering):

De AutomatiCare is een compleet systeem dat het wateronderhoud 24 per dag en 7 dagen per week monitort en reguleert. Het systeem monitort en reguleert de belangrijkste waardes om het water hygiënisch te houden namelijk de PH en Chloor waardes. 

 

Trouble shooting 1

Water verversen

U dient het water van de jacuzzi 4 x per jaar te verversen. Na verloop van tijd hoopt in het water reststoffen sterk op die een lagere desinfectie veroorzaken.
Let wel op dat u eerst de stroom afsluit.
Wij adviseren een aantal keer per jaar de jets te verwijderen en deze te reinigen. 

Groenig of muf ruikend water

Indien het water muf ruikt of indien het water in uw Coast Spa of jacuzzi muf ruikt is het wellicht verstandig om een Chloorshock toe te passen met Chloorgranulaat.

In de meeste gevallen zal het chloorgehalte te laag zijn. Tevens is het verstandig om de filters goed te controleren of ze nog helemaal zuiver zijn.

Hoe lost u het op:

Voeg 20 gram chloorgranulaat toe aan het Spa water en zorg dat de pompen van de Coast Spa goed draaien voor een optimale meng kwaliteit. Indien na 15 minuten er  geen verandering is dan mag u de procedure nogmaals herhalen. Let op dat de PH waarde in orde is, bij een te hoog of een te laag ph gehalte kan chloor zijn werking niet doen.

Kalk afzetting op de kuip

Afhankelijk van de hoeveelheid kalk in het water kan het op de wanden en zittingen van uw Coast Spa afzetten. Uw Coast Spa voelt dan als schuurpapier. De afzetting is gerelateerd aan de PH waarde, indien de PH waarde te hoog wordt is de kans dat kalk los komt uit het water groter.

Hoe lost u het op:

De Ph waarde moet naar beneden worden gebracht. Voeg ongeveer een halve liter PH– toe aan het water. Zorg dat u de pompen van uw Spa of Jacuzzi regelmatig aan zet voor een goede doorstroming. Het kalk zal loskomen door de lage PH waarde. Zodra het kalk los is gekomen dient u de PH waarde van het water weer op niveau te brengen. De ideale PH waarde voor het Spa water zit tussen de 7,2 en 7,8. Het kalk dat verwijdert is komt in de filters te zitten dus reinig deze goed.

Indien u vaker last heeft van kalk kunt u het beste tijdens het vervangen van het water Metal Gone toevoegen. Dit middel zorgt dat mineralen in het water worden vast gehouden. Indien er u nog steeds last heeft van kalkafzetting in uw Spa dan adviseren wij ook wekelijks Defense aan uw Coast Spa toe te voegen. Dit middel houd het kalk vloeibaar.

Trouble shooting 2

Kalk aanslag op de jets:

Hydrojets die kalkaanslag hebben kunt u eenvoudig met een PH – verwijderen. Voeg de 100 ml PH – vloeibaar van O-care toe aan een emmer warm water en laat de jets er ongeveer een half uur in staan. Daarna de jets goed naspoelen voordat u ze weer aanbrengt in de jacuzzi.

PH waarde:

PH is de zuurgraad van het water dit is 1x per week te testen met teststrips. deze moet tussen de 7.2 en 7.6 zijn. Als deze waarde niet goed is dan werkt chloor niet of in mindere mate. 
Wij adviseren een werkbare manier in de vorm van een digitale meter. Het werkt bijna hetzelfde als de hierboven beschreven teststrips echter werkt dit betrouwbaar. 

Schilfers in uw spa:

Schilfers in uw spa of jacuzzi kunnen voorkomen door witte algen of door het loskomen van biofilm.

Hoe lost u het op:

Voeg Tube clean toe aan uw Spa en verwijder de filters. Tube clean zorgt ervoor dat alle leidingen goed worden gespoeld. Na het spoelen kan het zijn dat er nog residu uit de leidingen komt. Het kan dus zijn dat u nogmaals het water moet verversen na het gebruik van tube clean. Plaats uw filters terug in de spa totdat de laatste resten verwijderd zijn. Indien noodzakelijk kunt u de filters vervangen voor een nieuw exemplaar. 

Geurtjes:

Jacuzzi geuren op basis van oliën kunt u beter vermijden, deze producten geven weliswaar een heerlijke geur aan het water. Echter vervuilen ze het water en zorgen voor verstopte filters.

Onweer  :

Door onweer kan het water ook van slag raken onweer trekt het zuurstof uit het water.

Schuim 

Schuim ontstaat altijd door wasmiddel of shampoos. De Spa zelf produceert geen schuim. Haarlak en haargel tasten kussens in de jacuzzi aan. Deze middelen bevatten oplosmiddelen. Ook gaan kussens verkleuren door ozondamp, chloordamp en verkeerde PH waardes.

Alkaliteit

PH- waarde, desinfectie en Alkaliteit zijn nauw met elkaar verbonden. U krijgt namelijk alleen een goede desinfectie bij een stabiele PH- waarde. Die stabiliteit wordt in grote mate bepaald door de Alkaliteit. Deze dient te liggen tussen de 80 en 150 p.p.m.

 

 

Google+

Menu