No items found.

Hoeveel verbruikt mijn HotSpring Spa?

Stad
TEMP
KWH
PP KWH
PPJ KWH
Amsterdam
10,4 ºC
1992
€0,40
€796,80
Brussel
14,0 ºC
1752
€0,57
€998,64
Madrid
20,0 ºC
1320
€0,30
€396,00
Helsinki
8,0 ºC
2220
€0,41
€922,50
Miami
23,0 ºC
1068
$0,10
$106,80
Calgary
4,0 ºC
2520
$0,16
$403,20

Details van energiekosten bekijken

*TEMP: gemiddelde jaar temperatuur
*KWH: gemiddelde KWh per jaar
*PP KWH: prijs per KWh (energieplafond 2022)
*PPJ KWH: energieprijs per jaar

* = Gebaseerd op gemiddelde Highlife Spa op 38 graden. Waarbij deze drie keer per week gebruikt wordt voor een half uur, waarvan 15 min de jets aan staan.

Lees hier meer over de energie efficiëntienormen van onze fabrikant.

HotSpring Spa’s zijn de energiezuinigste spa’s in de markt. De Spa’s worden dan ook gebouwd om te blijven gebruiken en niet om uit te zetten in de winter of tijdens een energiecrisis.

Alle modellen voldoen aan of overtreffen de strenge energienormen. De werkelijke energiekosten zijn afhankelijk van het spamodel, het gebruik, de temperatuur en andere factoren. In bovenstaande tabel vindt u de werkelijke energiekosten van een middelgrote spa uit de Highlife Collection die intensief wordt gebruikt.

Watkins Wellness

In onze Amerikaanse fabriek wordt er door middel van een heuse klimaatkamer, elke HotSpring Spa getest op energie verbruik en pas bij de juiste waardes vertrekt deze Spa naar de klant.

Checklist voor de energiezuinigheid van uw spa

Bent u voornemens een spa aan te schaffen en zijn energiekosten belangrijk voor u. Dan kunt u aan de hand van de HotSpring energiechecklist bepalen welke richting u op wilt.

Twijfelt u over het uitzetten van uw spa?

Dit kan zijn omdat u zich beraad over de energiekosten die het met zich meebrengt in de wintermaanden. Ons dringende advies is om uw spa (indien u deze niet wilt gebruiken de komende maanden) terug te zetten in temperatuur. Een HotSpring spa kan hierbij terug gezet worden naar 26 graden. Door deze aanpassing in temperatuur blijft de spa in optimale conditie en zorgt u voor een vermindering in de energiekosten.

Bij het uitzetten van een spa gaan afdichtingen uitdrogen. En als het gaat vriezen ligt vorstschade op de loer. Tot slot is er kans schade ontstaat aan de pompen, heather en andere (elektronische) onderdelen. Denk hierbij aan het oxideren en roesten van bedrading en elektrische componenten van de spa.

Heeft u zelf al inzichtelijk wat de kosten zijn voor uw spa? Bij onderzoek blijkt dat 70% van de energiekosten de gasrekening betreft. Dus hier kunt u de meeste winst behalen!