HotSpring Onderhoud

Onderhoudsprogramma's

Ozon

Het onderhoudsprogramma voor Spas met een ozonator.

Bekijk programma

Freshwater

Het onderhoudsprogramma voor HotSpring Spas met een Freshwater systeem.

Bekijk programma

AutomatiCare

Het onderhoudsprogramma voor Spas met een automatisch doseer systeem.

Bekijk programma

Swimpro

Het onderhoudsprogramma zwemspas

Bekijk programma

Onze toegewijde service afdeling, bestaande uit zes fulltime medewerkers, staat klaar om u volledig te ontzorgen bij het onderhoud van uw Spa (ongeacht merk/model). Onze monteurs zijn dagelijks onderweg door het hele land om onze klanten snel en professioneel te ontzorgen. Hierdoor kunt u optimaal blijven genieten!

Met trots voeren we jaarlijks regulier onderhoudsprogramma’s uit bij meer dan 1500 klanten. Dit uitgebreide onderhoud gebeurt op een professionele manier, waarbij we ervoor zorgen dat de Spa bedrijfstechnisch en hygiënisch altijd 100% in orde is en blijft.

Bovendien voorzien we onze klanten van de benodigde producten voor een optimaal gebruiksgemak.Bovendien bieden we de flexibiliteit om te kiezen in de frequentie van het onderhoud, variërend van één keer per jaar (Silver) tot vier keer per jaar (Gold-4).

Onze eigen service afdeling, met zes fulltime medewerkers, zorgt ervoor dat onze klanten ten alle tijden optimaal kunnen genieten van onze geweldige producten. Dagdagelijks rijden onze monteurs het hele land door om onze klanten snel en professioneel te ontzorgen.

Storingdienst

Heeft u een storing aan uw Spa en wilt u deze snel en adequaat opgelost zien? Dan biedt onze storingsdienst uitkomst. Onze service afdeling staat altijd paraat om u snel en professioneel te helpen bij eventuele problemen met uw Spa. Onze ervaren monteurs stellen snel en accuraat de diagnose van het probleem vast. En, in maar liefst 96% van de gevallen, kunnen we direct een oplossing bieden voor de diagnose die we stellen.

Oplossingen

O-Care abonnement

Maximaliseer uw spa gebruik met O-Care

Als uw spa dealer adviseren wij graag O-Care te gebruiken. O-Care maakt uw wateronderhoud heel eenvoudig en zorgt ervoor dat uw spa-tijd nog aangenamer wordt.

O-Care voordelen

- Zachte huid
- Fris ruikende huid
- Eenvoudig wateronderhoud
- Volledig natuurlijk
- Minder chemicaliën nodig, tot wel 78%
- Minder onderhoudskosten
- Levenslange garantie op de pompen

Bekijk hier de video en ervaar de voordelen.

Probeer O-Care en ervaar het zelf

Een doos O-Care gaat 3-6 maanden mee, afhankelijk van het volume van uw spa. U kunt een O-Care doos bestellen om zelf de vele voordelen te ervaren.

Koop O-Care

Als u zich aanmeldt voor een O-Care abonnement, profiteert u van vele voordelen:

Aanvullende garantie

Als u zich vandaag abonneert, krijgt u levenslange garantie op de pompen zo lang het abonnement loopt. De garantie gaat na 6 maanden in zodat O-Care de tijd krijgt haar werk te doen.

Geld besparen

U kunt O-Care los bestellen maar ook geld besparen door een abonnement af te sluiten. Met een O-Care abonnement bespaart u gemiddeld €30 per jaar. Winkelprijs €119 versus €109 per O-Care doos.

Gratis bezorging

Gratis bezorging voor contactloos gemak; zit nooit zonder O-Care en bespaar tijd en geld.

Gratis app

Gratis toegang tot de O-Care app, die al uw water problemen oplost. U kunt de O-Care app gratis downloaden.

Flexibel

Uw abonnement is op ieder gewenst moment tijdelijk stil te leggen of op te zeggen. U hoeft ons alleen maar even te bellen of te mailen en het wordt geregeld.

Bestel nu

Wateronderhoud

Wekelijks

- Filters reinigen.
- O-Care toevoegen (150 ml per 1500 ltr).
- 20 gram chloorgranulaat toevoegen (ook na gebruik).

Maandelijks

- Zet filters in een emmer met water en voeg 100 ml Cartridge Cleaner toe (minimaal 1/2 uur laten staan)

Per kwartaal

- Water verversen

Per 1/2 jaar

- Filters vervangen (afhankelijk van gebruik en vervuiling)

Ideale waterwaardes

- pH: 7,2 – 7,8
- Chloor: 300-500 ppm (parts per million oftewel milligram per liter)
- Alkaline: 80 -150

AutomatiCare

Wij bieden u de perfecte oplossing voor het onderhoud van uw water, 24 uur per dag en 7 dagen per week. Met ons geavanceerde AutomatiCare-systeem kunt u genieten van schoon en hygiënisch water zonder dat  u in de weer hoeft met teststrips en chemicaliën. Ons systeem bewaakt en reguleert de belangrijkste waarden voor waterhygiëne: pH enchloor. En via de nieuwste Wifi module kunt het nu zelfs monitoren op uw smartphone.

Installatie in uw Spa
Onze service technicus installeert het AutomatiCare-systeem rechtstreeks in uw bestaande Spa, zodat usnel en moeiteloos kunt profiteren van de voordelen. Het enige wat u hoeft te doen, is ontspannen en genieten van uw Spa, terwijl ons systeem zorgt voor een optimale waterkwaliteit.  

Altijd toegang tot uw waterkwaliteit
Met AutomatiCare heeft u geen zorgen meer over handmatig testen en bijstellen van de pH- en chloorwaarden. Dankzij de wifi-functionaliteit van AutomatiCare kunt u altijd en overal toegang krijgen tot real-time informatie over de waterkwaliteit van uw Spa via de app. Dit slimme systeem gaat zelfs verder door meldingen af te geven wanneer het tijd is om vloeistoffen bij te vullen.  

Maximaliseer uw Spagemak
Wij streven naar ultiem gemak en tevredenheid van onze klanten. Met AutomatiCare bent u verzekerd van hygiënisch en kristalhelder water, zonder gedoe en onnodige inspanningen. Laat ons u helpen uw Spa-onderhoud naar een hoger niveau te tillen met ons betrouwbare AutomatiCare-systeem. Ontdek hoe AutomatiCare uw Spa-ervaring kan transformeren. Ontspanning en helder water zijn binnen handbereik met AutomatiCare!   

Wacht niet langer en neemcontact met ons op voor meer informatie:

Vraag om hulp

Troubleshooting 1

Water verversen

U dient het water van de jacuzzi 4 x per jaar te verversen. Na verloop van tijd hoopt in het water reststoffen sterk op die een lagere desinfectie veroorzaken.
Let wel op dat u eerst de stroom afsluit!
Wij adviseren een aantal keer per jaar de jets te verwijderen en deze te reinigen.

Groenig of muf ruikend water

Indien het water muf ruikt is het wellicht verstandig een Chloorshock toe te passen met Chloorgranulaat. In de meeste gevallen zal het chloorgehalte te laag zijn. Tevens is het verstandig de filters goed te controleren of ze nog helemaal zuiver zijn.

Hoe lost u dit op? Voeg 20 gram chloorgranulaat toe aan het Spa water en zorg dat de pompen van de HotSpring goed draaien voor een optimale meng kwaliteit. Indien na 15 minuten er  geen verandering is dan mag u de procedure nogmaals herhalen. Let op dat de pH-waarde in orde is, bij een te hoog of een te laag ph gehalte kan chloor zijn werking niet doen.

Kalk afzetting op de kuip

Afhankelijk van de hoeveelheid kalk in het water kan het op de wanden en zittingen van uw HotSpring afzetten. Uw HotSpring voelt dan als schuurpapier. De afzetting is gerelateerd aan de PH waarde, indien de PH waarde te hoog wordt is de kans dat kalk los komt uit het water groter.

Hoe lost u dit op? De pH-waarde moet naar beneden worden gebracht. Voeg ongeveer een halve liter pH– toe aan het water. Zorg dat u de pompen van uw Spa of Jacuzzi regelmatig aan zet voor een goede doorstroming. Het kalk zal loskomen door de lage pH-waarde. Zodra het kalk los is gekomen dient u de pH-waarde van het water weer op niveau te brengen. De ideale pH-waarde voor het Spa water zit tussen de 7,2 en 7,8. Het kalk dat verwijdert is komt in de filters te zitten dus reinig deze goed.

Indien u vaker last heeft van kalk kunt u het beste tijdens het vervangen van het water Metal Gone toevoegen. Dit middel zorgt dat mineralen in het water worden vast gehouden. Indien er u nog steeds last heeft van kalkafzetting in uw Spa dan adviseren wij ook wekelijks Defense aan uw HotSpring toe te voegen. Dit middel houdt het kalk vloeibaar.

Vraag om hulp

Troubleshooting 2

Kalkaanslag op de jets

Hydrojets die kalkaanslag hebben kunt u eenvoudig met een PH – verwijderen. Voeg de 100 ml PH – vloeibaar van O-care toe aan een emmer warm water en laat de jets er ongeveer een half uur in staan. Daarna de jets goed naspoelen voordat u ze weer aanbrengt in de jacuzzi.

pH-waarde

PH is de zuurgraad van het water. Deze waarde dient 1 x per week getest te worden met teststrips (ideaal = 7.2 - 7.6). Als deze waarde niet goed is dan werkt chloor niet of in mindere mate. 
Wij adviseren een werkbare manier in de vorm van een digitale meter. Het werkt bijna hetzelfde als de hierboven beschreven teststrips echter werkt dit betrouwbaar.

Schilfers in uw spa

Schilfers in uw spa of jacuzzi kunnen voorkomen door witte algen of door het loskomen van biofilm.

Hoe lust u dit op? Voeg Tube Clean toe aan uw Spa en verwijder de filters. Tube Clean zorgt ervoor dat alle leidingen goed worden gespoeld. Na het spoelen kan het zijn dat er nog residu uit de leidingen komt. Het kan dus zijn dat u nogmaals het water moet verversen na het gebruik van Tube Clean. Plaats uw filters terug in de spa totdat de laatste resten verwijderd zijn. Indien noodzakelijk kunt u de filters vervangen voor een nieuw exemplaar.

Geurtjes

Jacuzzi geuren op basis van oliën kunt u beter vermijden. Deze producten geven weliswaar een heerlijke geur aan het water, maar vervuilen het water en zorgen voor verstopte filters.

Onweer

Door onweer kan het water ook van slag raken. Onweer trekt namelijk het zuurstof uit het water.

Schuim

Schuim ontstaat altijd door wasmiddel of shampoos. De Spa zelf produceert geen schuim. Haarlak en haargel tasten kussens in de jacuzzi aan. Deze middelen bevatten oplosmiddelen. Ook gaan kussens verkleuren door ozondamp, chloordamp en verkeerde pH-waardes.

Alkaliteit

PH-waarde, desinfectie en alkaliteit zijn nauw met elkaar verbonden. U krijgt namelijk alleen een goede desinfectie bij een stabiele pH-waarde. Die stabiliteit wordt in grote mate bepaald door de alkaliteit. Deze dient te liggen tussen de 80 en 150 p.p.m.

Vraag om hulp