HotSpring Service

Full-time service

Onze eigen service afdeling, waar full-time continue 6 medewerkers actief zijn, zorgt ervoor dat onze klanten ten alle tijden optimaal kunnen van onze geweldige producten.

Bij aanschaf van uw Spa kunt u ook direct een onderhoudspakket afsluiten. Wij bieden vier verschillende pakketten aan, waarbij het verschil in het aantal onderhoudsbeurten per jaar zit. Hieronder kunt u zien uit welke pakketten u zou kunnen kiezen.

Onderhoudsprogramma's

Ozon

HotSpring heeft de juiste en actuele kennis van het totaalpakket van preventief onderhoud en reparatie voor uw Spa. Het uiteindelijke resultaat is een grotere bedrijfszekerheid, een hygiënische start van uw Spa en een inzichtelijk reparatie- en onderhoudsbeleid.

Bekijk programma

Freshwater

Bij het Freshwater onderhoudsprogramma kunt u kiezen uit vier varianties. Het verschil zit in de frequentie van het onderhoudsprogramma en de onderhoudsproducten die u krijgt bij het onderhoud.

Bekijk programma

AutomatiCare

AutomatiCare is een compleet systeem dat het wateronderhoud 24 uur per dag en 7 dagen per week monitort en reguleert. Het
monitort en reguleert de belangrijkste waardes van het water, namelijk de PH- en Chloor waardes.

Bekijk programma

Swimpro

Ondanks alle zorg en aandacht kan het toch gebeuren dat er storingen ontstaan aan uw zwemspa. Daarom staan onze allround monteurs, ieder met een eigen wagen met alle benodigde onderdelen en professioneel gereedschap, klaar om u van dienst te zijn.

Bekijk programma

Oplossingen

O-Care abonnement

Maximaliseer uw spa gebruik met O-Care

Als uw spa dealer adviseren wij graag O-Care te gebruiken. O-Care maakt uw wateronderhoud heel eenvoudig en zorgt ervoor dat uw spa-tijd nog aangenamer wordt.

O-Care voordelen

- Zachte huid
- Fris ruikende huid
- Eenvoudig wateronderhoud
- Volledig natuurlijk
- Minder chemicaliën nodig, tot wel 78%
- Minder onderhoudskosten
- Levenslange garantie op de pompen

Bekijk hier de video en ervaar de voordelen.

Probeer O-Care en ervaar het zelf

Een doos O-Care gaat 3-6 maanden mee, afhankelijk van het volume van uw spa. U kunt een O-Care doos bestellen om zelf de vele voordelen te ervaren.

Koop O-Care

Als u zich aanmeldt voor een O-Care abonnement, profiteert u van vele voordelen:

Aanvullende garantie

Als u zich vandaag abonneert, krijgt u levenslange garantie op de pompen zo lang het abonnement loopt. De garantie gaat na 6 maanden in zodat O-Care de tijd krijgt haar werk te doen.

Geld besparen

U kunt O-Care los bestellen maar ook geld besparen door een abonnement af te sluiten. Met een O-Care abonnement bespaart u gemiddeld €30 per jaar. Winkelprijs €119 versus €109 per O-Care doos.

Gratis bezorging

Gratis bezorging voor contactloos gemak; zit nooit zonder O-Care en bespaar tijd en geld.

Gratis app

Gratis toegang tot de O-Care app, die al uw water problemen oplost. U kunt de O-Care app gratis downloaden.

Flexibel

Uw abonnement is op ieder gewenst moment tijdelijk stil te leggen of op te zeggen. U hoeft ons alleen maar even te bellen of te mailen en het wordt geregeld.

Bestel nu

Wateronderhoud

Wekelijks

- Filters reinigen.
- O-Care toevoegen (150 ml per 1500 ltr).
- 20 gram chloorgranulaat toevoegen (ook na gebruik).

Maandelijks

- Zet filters in een emmer met water en voeg 100 ml Cartridge Cleaner toe (minimaal 1/2 uur laten staan)

Per kwartaal

- Water verversen

Per 1/2 jaar

- Filters vervangen (afhankelijk van gebruik en vervuiling)

Ideale waterwaardes

- pH: 7,2 – 7,8
- Chloor: 300-500 ppm (parts per million oftewel milligram per liter)
- Alkaline: 80 -150

Meetapparatuur

Vaak wordt er gebruik gemaakt van losse teststrips. Doormiddel van het matchen van kleuren kunt u zien wat de waardes zijn. Het is echter lastig te zien en het chloorgehalte is slechts meetbaar indien u de meting binnen 1 minuut na het toevoegen uitvoert. Wij adviseren een werkbare manier in de vorm van een digitale meter. Het werkt bijna hetzelfde als de hierboven beschreven teststrips.

AutomatiCare

De AutomatiCare is een compleet systeem dat het wateronderhoud 24 per dag en 7 dagen per week monitort en reguleert. Het systeem monitort en reguleert de belangrijkste waardes om het water hygiënisch te houden namelijk de pH en Chloor waardes.

Vraag om hulp

Troubleshooting 1

Water verversen

U dient het water van de jacuzzi 4 x per jaar te verversen. Na verloop van tijd hoopt in het water reststoffen sterk op die een lagere desinfectie veroorzaken.
Let wel op dat u eerst de stroom afsluit!
Wij adviseren een aantal keer per jaar de jets te verwijderen en deze te reinigen.

Groenig of muf ruikend water

Indien het water muf ruikt is het wellicht verstandig een Chloorshock toe te passen met Chloorgranulaat. In de meeste gevallen zal het chloorgehalte te laag zijn. Tevens is het verstandig de filters goed te controleren of ze nog helemaal zuiver zijn.

Hoe lost u dit op? Voeg 20 gram chloorgranulaat toe aan het Spa water en zorg dat de pompen van de HotSpring goed draaien voor een optimale meng kwaliteit. Indien na 15 minuten er  geen verandering is dan mag u de procedure nogmaals herhalen. Let op dat de pH-waarde in orde is, bij een te hoog of een te laag ph gehalte kan chloor zijn werking niet doen.

Kalk afzetting op de kuip

Afhankelijk van de hoeveelheid kalk in het water kan het op de wanden en zittingen van uw HotSpring afzetten. Uw HotSpring voelt dan als schuurpapier. De afzetting is gerelateerd aan de PH waarde, indien de PH waarde te hoog wordt is de kans dat kalk los komt uit het water groter.

Hoe lost u dit op? De pH-waarde moet naar beneden worden gebracht. Voeg ongeveer een halve liter pH– toe aan het water. Zorg dat u de pompen van uw Spa of Jacuzzi regelmatig aan zet voor een goede doorstroming. Het kalk zal loskomen door de lage pH-waarde. Zodra het kalk los is gekomen dient u de pH-waarde van het water weer op niveau te brengen. De ideale pH-waarde voor het Spa water zit tussen de 7,2 en 7,8. Het kalk dat verwijdert is komt in de filters te zitten dus reinig deze goed.

Indien u vaker last heeft van kalk kunt u het beste tijdens het vervangen van het water Metal Gone toevoegen. Dit middel zorgt dat mineralen in het water worden vast gehouden. Indien er u nog steeds last heeft van kalkafzetting in uw Spa dan adviseren wij ook wekelijks Defense aan uw HotSpring toe te voegen. Dit middel houdt het kalk vloeibaar.

Vraag om hulp

Troubleshooting 2

Kalkaanslag op de jets

Hydrojets die kalkaanslag hebben kunt u eenvoudig met een PH – verwijderen. Voeg de 100 ml PH – vloeibaar van O-care toe aan een emmer warm water en laat de jets er ongeveer een half uur in staan. Daarna de jets goed naspoelen voordat u ze weer aanbrengt in de jacuzzi.

pH-waarde

PH is de zuurgraad van het water. Deze waarde dient 1 x per week getest te worden met teststrips (ideaal = 7.2 - 7.6). Als deze waarde niet goed is dan werkt chloor niet of in mindere mate. 
Wij adviseren een werkbare manier in de vorm van een digitale meter. Het werkt bijna hetzelfde als de hierboven beschreven teststrips echter werkt dit betrouwbaar.

Schilfers in uw spa

Schilfers in uw spa of jacuzzi kunnen voorkomen door witte algen of door het loskomen van biofilm.

Hoe lust u dit op? Voeg Tube Clean toe aan uw Spa en verwijder de filters. Tube Clean zorgt ervoor dat alle leidingen goed worden gespoeld. Na het spoelen kan het zijn dat er nog residu uit de leidingen komt. Het kan dus zijn dat u nogmaals het water moet verversen na het gebruik van Tube Clean. Plaats uw filters terug in de spa totdat de laatste resten verwijderd zijn. Indien noodzakelijk kunt u de filters vervangen voor een nieuw exemplaar.

Geurtjes

Jacuzzi geuren op basis van oliën kunt u beter vermijden. Deze producten geven weliswaar een heerlijke geur aan het water, maar vervuilen het water en zorgen voor verstopte filters.

Onweer

Door onweer kan het water ook van slag raken. Onweer trekt namelijk het zuurstof uit het water.

Schuim

Schuim ontstaat altijd door wasmiddel of shampoos. De Spa zelf produceert geen schuim. Haarlak en haargel tasten kussens in de jacuzzi aan. Deze middelen bevatten oplosmiddelen. Ook gaan kussens verkleuren door ozondamp, chloordamp en verkeerde pH-waardes.

Alkaliteit

PH-waarde, desinfectie en alkaliteit zijn nauw met elkaar verbonden. U krijgt namelijk alleen een goede desinfectie bij een stabiele pH-waarde. Die stabiliteit wordt in grote mate bepaald door de alkaliteit. Deze dient te liggen tussen de 80 en 150 p.p.m.

Vraag om hulp